Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Super vec do domácnosti: technický glycerín, prečo by si ho mal mať doma aj ty?

Technický glycerín, tiež známy ako priemyselný glycerín alebo glycerol, je vedľajším produktom rôznych priemyselných odvetví, ako je napríklad výroba mydla či pleťových krémov. Aj keď sa nemusí tak bežne používať ako glycerín kozmetickej kvality, technický glycerín má rôzne využitie v domácnosti, vďaka čomu sa oplatí mať ho po ruke. Tu je niekoľko dôvodov, prečo by ste mali zvážiť mať technický glycerín doma:

1. Technický glycerín ako čistič

Glycerín možno použiť ako čistiaci prostriedok na určité typy povrchov, ako je nehrdzavejúca oceľ a sklo. Môže pomôcť odstrániť špinu a špinu a zanechať povrchy lesklé a čisté.

Technický glycerín možno použiť ako čistiaci prostriedok na určité typy povrchov, najmä tie, ktoré sú citlivé na silné chemikálie. Môže pomôcť odstrániť špinu a špinu bez toho, aby došlo k poškodeniu povrchu. Vďaka tomu je ideálnou voľbou na čistenie jemných povrchov, ako je koža alebo semiš.

2. Rozmrazovač

Technický glycerín sa bežne používa ako odmrazovací prostriedok na príjazdové cesty, chodníky a iné vonkajšie povrchy. Môže pomôcť rýchlo a efektívne roztopiť ľad a sneh bez toho, aby došlo k poškodeniu povrchu. Vďaka tomu je ideálnou voľbou pre oblasti, ktoré sú náchylné na silné sneženie alebo mrazivé teploty.

3. Technický glycerín od Bione Cosmetics

Glycerín sa používa ako zvlhčujúci, zvláčňujúci a ochranný prostriedok na kožu, koženku a pod. Ďalej slúži ako ochrana pred zamŕzaním skiel, zámkov, pántov, dverí, okenných rámov a všade tam, kde by mohlo dôjsť k zamrznutiu rôznych dielov. Ďalej sa používa ako rozmrazovač. Zamrznuté predmety sa postriekajú glycerínom a ľad sa po chvíli rozpustí. Glycerín sa dá použiť aj ako vodou odstrániteľný separátor lakov i lepidiel. Obsahuje rastlinný glycerín, vodu a konzervačnú látku.

4. Nemrznúca zmes

Technický glycerín sa môže použiť ako nemrznúca zmes pre vozidlá, najmä tie, ktoré sú poháňané bionaftou. Pomáha predchádzať zamrznutiu paliva pri nízkych teplotách, čo môže spôsobiť poškodenie motora. Vďaka tomu je ideálnou voľbou pre tých, ktorí žijú v oblastiach s drsným zimným podnebím.

5. Konzervačná látka

Technický glycerín sa môže použiť ako konzervačná látka pre určité druhy potravín a nápojov. Pomáha predchádzať znehodnoteniu a predlžuje trvanlivosť týchto produktov. Bežne sa používa pri výrobe určitých druhov piva, vína a pečiva.

Ak Vás naopak zaujíma kozmetický glycerín a jeho účinky na pokožku, všetko o ňom sa dočítate v tomto článku:

Hlavné výhody glycerínu v kozmetike: zvlhčuje, hydratuje a oveľa viac

6. Hydratačný prostriedok

Zatiaľ čo glycerín kozmetickej kvality sa častejšie používa ako zvlhčovač, na tento účel možno použiť aj technický glycerín. Môže pomôcť upokojiť a hydratovať suchú pokožku, najmä ak sa zmieša s inými zložkami, ako je aloe vera alebo kokosový olej.

7. Údajný vyrovnávač koženky

Povrch koženkového výrobku treba veľmi jemne ošetriť mäkkou handričkou namočenou v technickom alebo kozmetickom glyceríne. Tento koženkový výrobok následne treba zavesiť na vešiak a dať mu čas, aby sa narovnal. Hovorí sa, že niekedy sa to podarí až na druhý alebo tretí krát. Svojmu koženkovému oblečeniu ale rozhodne neublížite, pretože popri vyhladzovaní svojej koženke dodáte lest a pružnosť.
Podľa recenzií je to najpríjemnejší a najjednoduchší postup na vyhladenie / vyrovnanie koženky. Hovorí sa o ňom ako o ľudovej metóde, no populárna je dodnes.

Technický glycerín je všestranná látka, ktorá má mnoho použití v domácnosti. Či už chcete roztopiť ľad a sneh, zabrániť zamrznutiu paliva, konzervovať potraviny a nápoje, zvlhčiť suchú pokožku alebo vyčistiť jemné povrchy, technický glycerín je užitočná a cenovo výhodná látka, ktorú musíte mať po ruke. Mať glycerín v domácnosti sa vždy oplatí.

Šikovné produkty do domácnosti

Mohlo by vás zaujímať

Ako na bielenie zubov bezpečne?

Bielenie zubov je populárnym riešením v boji proti zafarbeniu zubov spôsobenému pitím kávy, jedením určitých potravín, fajčením a prirodzeným procesom starnutia. 

Zbavte sa vrások retinolom

Retinol poslené roky priťahuje obrovskú pozornosť výrobcov kozmetiky a starostlivosti o pleť. Ženy okolo 30 veku života si začínajú všímať prvé náznaky vrások a najdostupnejšou ...

Účinný tip na bolesť kĺbov a svalov

Bolesť ako taká všeobecne znižuje kvalitu nášho života. Keď nás bolia kĺby, svaly či kosti, môže to mať viacero príčin. Medzi tie najzákladnejšie patrí napríklad zmena stravovacích návykov ...

ODOBERAJTE AJ VY NÁŠ NEWSLETTER

Prihláste sa do nášho newsletteru a dozviete sa 
o aktuálnych zľavách a novinkách medzi prvými.

Ušetrite na poštovnom. 
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*

Ušetrite na poštovnom.
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*