Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Hlavné výhody glycerínu v kozmetike: zvlhčuje, hydratuje a oveľa viac

Pokiaľ ide o starostlivosť o pleť, na trhu existuje množstvo produktov, ktoré tvrdia, že poskytujú najlepšie výsledky. Avšak jednou zložkou, ktorá obstála v skúške času a je známa svojimi mnohými výhodami, je kozmetický glycerín. Tekutý glycerín je bezfarebná, viskózna kvapalina bez zápachu, ktorá sa široko používa v produktoch starostlivosti o pleť, a to z dobrého dôvodu. V tomto článku spolu preskúmame, prečo je glycerín najlepší pre vašu pokožku a aké výhody poskytuje.

Hlavné výhody glycerínu v kozmetike: zvlhčuje, hydratuje a oveľa viac

Hydratačné vlastnosti

Jedným z hlavných dôvodov, prečo je glycerín taký účinný pri starostlivosti o pleť, sú jeho hydratačné vlastnosti. Glycerín je zvlhčovadlo, čo znamená, že priťahuje vodu z prostredia a pomáha udržiavať vlhkosť v pokožke. Vďaka tomu je vynikajúcou zložkou pre tých, ktorí majú suchú alebo dehydrovanú pokožku. Pridaním glycerínu do vašej rutinnej starostlivosti o pleť si môžete udržať pokožku hydratovanú, hladkú a pružnú.

Zlepšuje funkciu kožnej bariéry

Bariérová funkcia pokožky hrá rozhodujúcu úlohu pri ochrane našej pokožky pred vonkajšími agresormi, ako je znečistenie, UV žiarenie a baktérie. Keď je narušená bariéra pokožky, môže to viesť k suchej, podráždenej pokožke alebo k iným kožným nepríjemnostiam. Ukázalo sa, že glycerín zlepšuje bariérovú funkciu pokožky tým, že znižuje stratu vody a zvyšuje úroveň hydratácie. To pomáha udržiavať zdravú pokožku a chrániť ju pred poškodením.

Anti-age protivráskové benefity

Glycerín je tiež známy svojimi účinkami proti starnutiu. Ako starneme, naša pokožka sa stáva suchšou a stráca elasticitu, čo vedie k jemným linkám a vráskam. Glycerín môže pomôcť v boji proti týmto známkam starnutia hydratáciou pokožky a zlepšením jej elasticity. Okrem toho sa ukázalo, že stimuluje produkciu kolagénu, ktorý je nevyhnutný pre udržanie pevnej a mladistvo vyzerajúcej pokožky.

Glycerín je vhodný pre všetky typy pleti

Ďalšou veľkou výhodou glycerínu je, že je vhodný pre všetky typy pleti. Je nekomedogénny, čo znamená, že neupcháva póry ani nespôsobuje vyrážky. Je tiež nedráždivý, takže je vynikajúcou zložkou aj pre osoby s citlivou pokožkou. Či už máte suchú, mastnú alebo zmiešanú pleť, glycerín môže pomôcť zlepšiť jej celkové zdravie a vzhľad.

Glycerín sa oplatí

Stručne povedané, glycerín je vynikajúcou zložkou starostlivosti o pleť, a to z dobrého dôvodu. Jeho hydratačné vlastnosti, schopnosť zlepšiť funkciu kožnej bariéry, účinky proti starnutiu a vhodnosť pre všetky typy pleti z neho robia ideálnu zložku pre každého, kto chce zlepšiť zdravie a vzhľad svojej pokožky. Keď sa teda budete nabudúce obzerať po výrobkoch starostlivosti o pleť, určite sa poobzerajte po tých, ktoré obsahujú glycerín a zažite ich výhody na vlastnej koži. A kde sa dá kúpiť taký tekutý glycerín? Jednoducho, rýchlo a lacno u nás v Bio Bione.

Glycerín v Bione Cosmetics

Prírodná BIO kozmetika bez parabénov a silikónov Bione Cosmetics stavia svoje hydratačné a zvláčňujúce produkty pleťovej a telovej starostlivosti práve na vode a glyceríne. Pri hľadaní kozmetiky obsahujúcej glycerín, v INCI zložení produktov hľadajte látku GLYCERIN. Nájdete ho vo väčšine produktov. Napríklad v týchto:

Chat GPT https://chat.openai.com/

Mohlo by vás zaujímať

Ako na bielenie zubov bezpečne?

Bielenie zubov je populárnym riešením v boji proti zafarbeniu zubov spôsobenému pitím kávy, jedením určitých potravín, fajčením a prirodzeným procesom starnutia. 

Zbavte sa vrások retinolom

Retinol poslené roky priťahuje obrovskú pozornosť výrobcov kozmetiky a starostlivosti o pleť. Ženy okolo 30 veku života si začínajú všímať prvé náznaky vrások a najdostupnejšou ...

Účinný tip na bolesť kĺbov a svalov

Bolesť ako taká všeobecne znižuje kvalitu nášho života. Keď nás bolia kĺby, svaly či kosti, môže to mať viacero príčin. Medzi tie najzákladnejšie patrí napríklad zmena stravovacích návykov ...

ODOBERAJTE AJ VY NÁŠ NEWSLETTER

Prihláste sa do nášho newsletteru a dozviete sa 
o aktuálnych zľavách a novinkách medzi prvými.

Ušetrite na poštovnom. 
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*

Ušetrite na poštovnom.
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*