Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Vplyv prírodnej kozmetiky na životné prostredie: Environmentálne výhody výberu prírodnej kozmetiky pred konvenčnou

Kozmetický priemysel prekvitá už celé desaťročia, no dostal sa pod drobnohľad pre negatívny vplyv, ktorý má na životné prostredie. Dopyt po prírodných a ekologických produktoch sa v posledných rokoch zvýšil a výnimkou nie je ani kozmetický priemysel. Prírodná kozmetika sa stala populárnejšou vďaka jej mnohým výhodám vrátane pozitívneho vplyvu na životné prostredie. V tomto článku rozoberieme envirozmentálne výhody, pre ktoré by ste si mali vybrať prírodnú kozmetiku pred konvenčnou / bežnou kozmetikou.

Menej znečistenia

Bežná kozmetika často obsahuje syntetické zložky, ako sú petrochemické látky, ktoré pochádzajú z neobnoviteľných zdrojov. Tieto zložky môžu prispievať k znečisteniu ovzdušia a vody počas výrobného procesu, ako aj pri ich likvidácii. Prírodná kozmetika je na druhej strane vyrobená z prírodných surovín, ktoré nemajú rovnaké škodlivé účinky na životné prostredie.

Vplyv prírodnej kozmetiky na životné prostredie: Environmentálne výhody výberu prírodnej kozmetiky pred konvenčnou

Znížená uhlíková stopa

Prírodná kozmetika sa často vyrába s použitím organických a trvalo udržateľných surovín, čo znižuje uhlíkovú stopu ich výroby. Postupy ekologického poľnohospodárstva znižujú emisie skleníkových plynov a používanie prírodných zložiek znižuje potrebu dopravy a spotrebu energie počas výroby.

Žiadne testovanie na zvieratách

Veľa konvenčnej kozmetiky je testovaných na zvieratách, čo je krutá a zbytočná praktika, ktorá škodí zvieratám a životnému prostrediu. Prírodná kozmetika je bez krutosti a nie je testovaná na zvieratách (je to zakázané), čo z nej robí etickejšiu a udržateľnejšiu voľbu.

Lepšie pre ekosystém

Chemikálie v konvenčnej kozmetike môžu poškodiť ekosystém a voľne žijúce zvieratá, ktoré v ňom žijú. Prírodná kozmetika neobsahuje tieto škodlivé chemikálie a môže sa používať bez poškodenia ekosystému. Navyše, niektoré prírodné zložky, ako napríklad niektoré éterické oleje, môžu mať dokonca priaznivé účinky na životné prostredie a organizmy v ňom žijúce.

Voľba je na vás, my v tom máme jasno

Prírodná kozmetika je ekologickejšou voľbou ako klasická kozmetika. Vyrába sa z organických a trvalo udržateľných surovín, často balené v ekologických materiáloch, sú bez krutosti a sú lepšie pre ekosystém. Výberom prírodnej kozmetiky môžete znížiť svoju uhlíkovú stopu a prispieť k udržateľnejšej budúcnosti.
Ďalším veľmi dôležitým argumentom, prečo siahnuť po kozmetike prírodne je, že je bezpečná nie len pre planétu ale najmä pre vašu pokožku.

Benefity prírodnej kozmetiky pre Vašu pokožku sa dočítate napríklad v článku Prečo používať kozmetiku bez parabénov?

Bione, s láskou k vám a k prírode

Pleťová, telová a vlasová kozmetika vyrobená v 100% kvalite s láskou nie len k vám, zvieratám, ale najmä k prírode. Kozmetika Bione Cosmetics ponúka bio starostlivosť o všetky typy pleti i vlasov. U nás si každý príde na svoje. Bione dáva zelenú prírode.

Chat GPT https://chat.openai.com/

Mohlo by vás zaujímať

Ako na bielenie zubov bezpečne?

Bielenie zubov je populárnym riešením v boji proti zafarbeniu zubov spôsobenému pitím kávy, jedením určitých potravín, fajčením a prirodzeným procesom starnutia. 

Zbavte sa vrások retinolom

Retinol poslené roky priťahuje obrovskú pozornosť výrobcov kozmetiky a starostlivosti o pleť. Ženy okolo 30 veku života si začínajú všímať prvé náznaky vrások a najdostupnejšou ...

Účinný tip na bolesť kĺbov a svalov

Bolesť ako taká všeobecne znižuje kvalitu nášho života. Keď nás bolia kĺby, svaly či kosti, môže to mať viacero príčin. Medzi tie najzákladnejšie patrí napríklad zmena stravovacích návykov ...

ODOBERAJTE AJ VY NÁŠ NEWSLETTER

Prihláste sa do nášho newsletteru a dozviete sa 
o aktuálnych zľavách a novinkách medzi prvými.

Ušetrite na poštovnom. 
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*

Ušetrite na poštovnom.
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*