Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Starostlivosť o pokožku s kyselinou hyaluronovou

Kyselina hyalurónová sa nachádza prirodzene v našom organizme. Starnutím a nepriaznivým vplyvom prostredia však strácame schopnosť vytvárať si ju. Preto je dôležité ju dopĺňať. Pomáha udržiavať bunky pokožky hydratované, odplavuje nečistoty, stará sa o pružnosť a bojuje s prejavmi starnutia.

Čo je to kyselina hyalurónová?

Čo je to kyselina hyalurónová?

Ide o priehľadnú látku, ktorá má výnimočnú schopnosť viazať vlhkosť. Podobne ako kolagén, aj kyselina hyalurónová sa nachádza v každom tkanive tela a v častiach, ktoré sa bez vlhkosti nezaobídu (očný sklovec, spojovacie tkanivo, tekutiny obklopujúce kĺby, plúca, ladviny, mozog, a iné). Z celkového množstva 15 g asi polovica by mala byť v zamši (alebo korium alebo derma, je to vrstva kože ktorá je pod pokožkou). Kyselina hyalurónová vzniká s pomocou enzýmov priamo vo vnútri našich buniek a cez bunkovú membránu sa postupne pretláča do medzibunkového priestoru. Kyslina hyalurónová je druhou zložkou spomínanej zamše, na ktorú sa sústreďuje moderná kozmetológia. Potvrdilo sa, že je schopná zadržať až tisícnásobné množstvo vody, ako je jej vlastná hmotnosť, čo je oveľa viac než kolagén.

Ako funguje kyselina hyalurónová v našej pokožke?

Koža tvorí 15 percent našej telesnej hmotnosti. Kolagén a kyselina hyaluronová sú základné stavebné prvky kože. Spolu s kolagénom pôsobí kyselina hyalurónová ako špongia napučaná vodou, čím našej pleti zabezpečuje hydratáciu, napätie a mäkkosť kože. Na to, aby naša pokožka bola mäkká a hydratovaná je potrebné, aby v spomínanej zamši (vrstva kože pod vrchnou pokožkou) bolo viazaných až 70% vody. Preto je pre našu pokožku kyselina hyalurónová veľmi dôležitá. Ona totižto slúži ako  tzv. zásobovač vlhkosti . Uskladňuje a dodáva vlhkosť kožným bunkám a tkanivám - aj kolagénu. Kyselina hyaluronová je ako prameň vlhkosti, z ktorej naše kožné tkanivá čerpajú vodu. 

Prečo je dôležité kyselinu hyalurónovú dopĺňať?

Životnosť kyseliny hyalurónovej je veľmi krátka. Polčas jej rozpadu (50%-tný rozpad) je v koži už do 12 hodín. A práve tu vzniká problém. Postupom veku naše telo už nestíha produkovať toľko kyseliny hyalurónovej koľko potrebuje. Napríklad vo veku 40 rokov naše telo produkuje už iba polovicu množstva kyseliny hyalurónovej, ktorú organizmus denne reálne potrebuje. To znamená, že znižujúcou sa produkciou kyseliny hyalurónovej je naša pokožka slabšia, suchšia, menej pružná a začínajú nám vznikať drobné ale i hlboké vrásky. Preto je dôležité kyselinu hyalurónovú včas začať dopĺňať, najlepšie prostredníctvom prírodnej kozmetiky.

Ako sa získava kyselina hyalurónová?

Kedysi sa získavala zo zvieracích tkanív (z kohútích hrebeňov, zo žraločej kože a pod.). V dnešnej dobre sa získava biotechnologickou fermentáciou baktérie Streptococcus sp. a Escherichia soli. Ide o náročnejšiu metódu získavania, avšak takto získaná kyselina hyalurónová je najpodobnejšia tej v našom tele, preto je pre nás najlepšia, bez možných rizík (alergické reakcie, slabý účinok..)

Kedy je ten správny čas začať používať kozmetiku s kyselinou hyalurónovou?

Pre spomalenie procesov starnuia je vhodné používať kyselinu hyaluronovú. Kyselinu hyaluronovú je možné dopĺňať formou kozmetiky, doplnkami výživy či injekčne. Hydratovaná pleť starne oveľa pomalšie. Nie je možné určiť presný vek, v ktorom je potrebné začať dopĺňať kyselinu hyalurónovú. U niekoho to môže byť vo veku 40 rokov, u niekoho vo veku 18 rokov. Všetko je to o tom, či naše telo stíha túto kyselinu produkovať. Ak pociťujete, že vaša pleť stráca pružnosť, je zrazu suchá, podráždená a začínajú sa vám tvoriť malé vrásky, neváhajte a siahnite po pleťovej kozmetike v 100% bio kvalite s obsahom kyseliny hyalurónovej. Všeobecne sa odporúča začať s pleťovým krémom/ sérom či telovým mliekom s obsahom tejto kyseliny okolo veku 27 rokov, avšak je to veľmi individuálne. 

Účinky kyseliny hyalurónovej na našu pleť

Zabezpečuje našej pleti hydratáciu a výživu

Redukuje a vyhladzuje vrásky

Podporuje tvorbu elastínových a kolagénových vláken, ktoré sú zodpovedné za  pevnosť, pružnosť a jemnosť našej pleti

Optimalizuje mastnú pleť, pomáha v boji s akné

Prírodná bio kozmetika s kyselinou hyalurónovou

Kozmetika BIONE s kyselinou hyalurónovou z rady Hyaluron life a z rady Exclusive je určená najmä pre normálnu, zmiešanú a zrelú pleť. Tieto produkty majú vysoký obsah nizkomolekulárnej a vysokomolekulárnej kyseliny hyalurónovej pre hĺbkové prenikanie do pokožky a taktiež pre tvorbu bariérového povrchového filmu. S vysokým protivráskovým efektom. PROTI PRÚDU ČASU.

#VedeliSteŽe ..?

Schopnosť kyseliny hyaluronovej hydratovať alebo vysušovať pleť je naozaj pravdivý protiklad? 
U niekoho môže kyselina hyaluronová pokožku hydratovať a u niekoho zase naopak – vysušovať. Jedná sa najmä o pleťové gély či séra s koncentrovanejším obsahom tejto kyseliny. Prečo je to tak? Vysušovanie pokožky po nanesení koncentrovanejšieho prípravku sa prejavuje zväčša u ľudí, ktorý žijú v suchých oblastiach. Keď je vlhkosť vzduchu veľmi nízka tak nanesená kyselina hyaluronová má tendenciu ťahať vodu z pokožky. Vznikne opačný účinok – pokožka nie je hydratovaná, ale vysušovaná. Preto je dôležité nezabudnúť hydratovať pokožku nie len pleťovým sérom, ale i hydratačným pleťovým krémom.

Starostlivosť pleť s BIONE a s kyselinou hyalurónovou

Zvoľte si tie správne produkty pre Vašu krásnu pleť. Vďaka správnej starostlivosti môže byť vaša pleť vitálna, krásna, svieža a hydratovaná. Bione odporúča prírodnú radu bez SLS, bez SLES, bez silikónov a bez ropných produktov Exclusive, Hyaluron life, Ženšen a Mandľa. Špeciálne kozmetické rady s kyselinou hyaluronovou a koenzýmom Q10 pre Vašu krásnu pleť.

Mohlo by vás zaujímať

Ako na bielenie zubov bezpečne?

Bielenie zubov je populárnym riešením v boji proti zafarbeniu zubov spôsobenému pitím kávy, jedením určitých potravín, fajčením a prirodzeným procesom starnutia. 

Zbavte sa vrások retinolom

Retinol poslené roky priťahuje obrovskú pozornosť výrobcov kozmetiky a starostlivosti o pleť. Ženy okolo 30 veku života si začínajú všímať prvé náznaky vrások a najdostupnejšou ...

Účinný tip na bolesť kĺbov a svalov

Bolesť ako taká všeobecne znižuje kvalitu nášho života. Keď nás bolia kĺby, svaly či kosti, môže to mať viacero príčin. Medzi tie najzákladnejšie patrí napríklad zmena stravovacích návykov ...

ODOBERAJTE AJ VY NÁŠ NEWSLETTER

Prihláste sa do nášho newsletteru a dozviete sa 
o aktuálnych zľavách a novinkách medzi prvými.

Ušetrite na poštovnom. 
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*

Ušetrite na poštovnom.
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*