Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Glycerín v prírodnej kozmetike

Keď počujete slovo glycerín, hlavne sa neľakajte. Glycerol známy hlavne v kozmetike ako glycerín je organická viskózna polyolová zlúčenina bez zápachu, ktorá je súčasťou tukov a nachádza sa takmer v každej potravine, ktorú denne konzumujeme. Využitie glycerolu je naozaj pestré a používa sa predovšetkým v kozmetickom a potravinárskom priemysle.

Použitie glycerolu

Kozmetický priemysel - zmäkčovadlo, zvlhčovanie pokožky. Súčasť kozmetických a hydratačných výrobkov, prísada zubných pást.

Potravinársky priemysel - úprava vín a nápojov, zmäkčovadlo žuvačiek. Glycerol sa používa ako rozpúšťadlo pre príchute a potravinárske farbivá. Používa sa tiež ako zvlhčovadlo, zmäkčovadlo, sladidlo a plnivo v potravinách s nízkym obsahom tuku, ako sú sušienky.

Farmaceutický priemysel - konzervat, súčasť liekov a vitamínov, glycerínových čipkov (podporuje vyprázdňovanie čriev, zmäkčenie a zvlhčenie stolice, zväčšuje jej objem v dolnej časti hrubého čreva a uľahčuje jej vylučovanie).

V lekárstve - súčasť infúzie, klystíru. Pretože má antimikrobiálne a antivírusové vlastnosti, je široko používaný v liečbe rán a popálenín schválených FDA.

Nájdete ho pod názvami

  • propán - 1,2,3-triol (trojsýtny alkohol), glycerín, glycerol, glycerínový olej, E422
  • Hoci sa termíny glycerol a glycerín často používajú zameniteľne, existujú jemné rozdiely v ich definíciách. Glycerol je termín používaný pre čistú zlúčeninu, zatiaľ čo glycerín sa vzťahuje na komerčné triedy bez ohľadu na ich čistotu.
Glycerín v prírodnej kozmetike

Pozor na kontakt s očami

Glycerol dráždi oči. Nie je prakticky škodlivý pre pokožku, hoci dlhodobý kontakt s pokožkou môže spôsobiť dermatitídu. Vdýchnutie podráždi sliznice. Požitie môže spôsobiť ospalosť, gastrointestinálne bolesti, kŕče, nevoľnosť, vracanie, hnačku a bezvedomie. Nezabúdajte, že glycerol je netoxická, jedlá a biologicky odbúrateľná látka, ktorá nie je škodlivá ani pre životné prostredie.

Glycerín Bione

Čistý kozmetický glycerín sa používa k silnému zvlhčeniu, zvláčneniu a k zjemneniu pokožky celého tela, obzvlášť rúk a nôh. Je nemastný, dobre sa vstrebáva. Kozmetický glycerín je veľmi jemný kozmetický prípravok.

Mohlo by vás zaujímať

Ako na bielenie zubov bezpečne?

Bielenie zubov je populárnym riešením v boji proti zafarbeniu zubov spôsobenému pitím kávy, jedením určitých potravín, fajčením a prirodzeným procesom starnutia. 

Zbavte sa vrások retinolom

Retinol poslené roky priťahuje obrovskú pozornosť výrobcov kozmetiky a starostlivosti o pleť. Ženy okolo 30 veku života si začínajú všímať prvé náznaky vrások a najdostupnejšou ...

Účinný tip na bolesť kĺbov a svalov

Bolesť ako taká všeobecne znižuje kvalitu nášho života. Keď nás bolia kĺby, svaly či kosti, môže to mať viacero príčin. Medzi tie najzákladnejšie patrí napríklad zmena stravovacích návykov ...

ODOBERAJTE AJ VY NÁŠ NEWSLETTER

Prihláste sa do nášho newsletteru a dozviete sa 
o aktuálnych zľavách a novinkách medzi prvými.

Ušetrite na poštovnom. 
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*

Ušetrite na poštovnom.
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*