Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Čomu sa vyhýbať v kozmetike počas tehotenstva

Vytriedenie svojich kozmetických prípravkov samozrejme nemusí byť prvá vec ktorú urobíte, keď otehotniete. Napriek tomu je však dôležitá. V niektorých kozmetických prípravkoch dennej starostlivosti sú obsiahnuté zložky, ktorým by ste sa počas tehotenstva mali radšej vyhnúť. Ktoré to sú?

Vo všeobecnosti platí: či ste tehotná alebo nie, siahnite po kozmetike v 100% bio zložení

Kozmetické produkty vyrobené v 100% bio kvalite sú všeobecne lepšou voľbou v starostlivosti o našu pokožku, než naopak produkty syntetické. Pýtate sa, prečo je to tak? Hľadáte dôvody, prečo používať prírodné produkty starostlivosti o pleť? 5 presvedčivých dôvodov, prečo používať prírodnú kozmetiku nájdete v našom článku Prečo používať telovú kozmetiku s prírodným zložením?

Čomu sa vyhýbať v kozmetike počas tehotenstva

FDA (Správa potravín a liečiv, vládna agentúra USA) vedie aktualizovaný zoznam a kategorizáciu zložiek používaných v kozmetických výrobkoch. Mnohé z týchto zložiek preukázateľne spôsobujú nebezpečné zdravotné defekty alebo predstavujú zdravotné riziko pre vás a vaše dieťa. Ktorým látkam sa teda v kozmetike pre zdravie Vás i Vášho dieťatka treba vyhnúť?

RETÍN-A, RETINOL A RETINYLPALMITÁT

Tieto deriváty vitamínu A a ďalšie môžu viesť k nebezpečným vrodeným chybám. Aj keď je dôležité mať dostatočné množstvo vitamínu A pre vývoj vášho dieťaťa, najlepšie je vyhnúť sa týmto derivátom vitamínu A, ktoré môžu negatívne ovplyvniť vývoj vášho dieťaťa.

PARABÉNY, SILIKÓNY, MINERÁLNE OLEJE, TENZIDY SLS A SLES

Tehotenstvo je veľmi citlivým obdobím v živote ženy. Každá budúca mamička počas tehotenstva začína myslieť nielen na seba, ale aj na svoje dieťatko. Preto musí dbať na to, akú kozmetiku používa. Ideálne je počas tehotenstva prejsť na 100% bio prírodnú kozmetiku, ktorá neobsahuje žiadne parabény, siikóny, ropné produkty či dráždivé parfumy. S istotou sa tak vyhnete škodlivým látkam, ktoré sa v bežnej kozmetike nachádzajú. Čím menej takýchto nežiadúcich látok na seba dáte, tým to je lepšie pre vás aj pre vaše bábätko. Používaním prírodnej kozmetiky v tehotenstve pristúpite zodpovedne k vášmu zdraviu aj zdraviu dieťatka. 

S BIONE si môžete byť istý, že kozmetika, ktorú používate je bezpečná pre Vás i Vaše dieťatko

ESENCIÁLNE OLEJE

Esenciálne oleje sú často považované za prirodzenú alternatívu kozmetických produktov. Nie sú však hodnotené napríklad FDA a nemusia dodržiavať prísne normy označovania. Esenciálne oleje prichádzajú v rôznych odrodách a koncentráciách, takže je ťažké urobiť všeobecné vyhlásenie o tom, či by ste ich mali alebo nemali používať počas tehotenstva, ale niektoré z nich sú spojené s vážnymi zdravotnými problémami, ak sa používajú počas tehotenstva. Pred použitím akýchkoľvek esenciálnych olejov počas tehotenstva sa najskôr poraďte so svojím lekárom.

BENZOYLPEROXID A KYSELINA SALICYLOVÁ

Akné počas tehotenstva je celkom bežné, no krémy na akné by ste si mali vyberať opatrne. Benzoylperoxid a kyselina salicylová sú zložky, ktorým je najlepšie sa vyhnúť počas tehotenstva. Mnohé z bežne používaných krémov na akné obsahujú kombinácie týchto kyselín na zvládnutie akné. Ak hľadáte dobré riešenie akné počas tehotenstva, hľadajte produkty, ktoré používajú iba maximálne jednu z týchto zložiek na boj proti akné.

CHLORID HLINÍKOVÝ

Kontroverzná zložka, chlorid hlinitý, bola témou niekoľkých diskutovaných štúdií a je bežnou zložkou deodorantov a antiperspirantov. Vo všeobecnosti sa predpokladá, že je bezpečné ho používať v nižších koncentráciách, ale mali by ste sa vyhnúť výrobkom, ktoré ho používajú vo vysokých koncentráciách.

FORMALDEHYD

Zložka obsiahnutá v mnohých lakoch na nechty a určitých vlasových produktov. Mali by ste sa vyhýbať používaniu akýchkoľvek produktov obsahujúcich formaldehyd, pretože sa spája s problémami s plodnosťou a potratmi. V súčasnosti nie je zaradený do kategórií FDA, ale mnohí lekári odporúčajú ženám, aby obmedzili ich používanie. Držte sa lakov na nechty, ktoré sú označené ako „3-Free“ alebo „5-Free“. Ak navštívite kadernícky alebo nechtový salón, porozprávajte sa so svojou nechtárkou o produktoch, ktoré používa, a uistite sa, že neobsahujú formaldehyd.

Nie ste si istá zložením bio BIONE produktu, ktorý si chcete objednať? NAPÍŠTE NÁM

obchod@pavlatrade.eu

CHEMICKÉ opaľovacie krémy

Opaľovacie krémy môžu obsahovať možné hormonálne disruptory, ako je oxybenzón alebo avobenzón, ktoré môžu narúšať vývoj nervového systému vášho dieťaťa. Ak sa potrebujete chrániť pred slnkom, používajte namiesto chemických opaľovacích krémov prírodnú ochranu pred slnkom.

DIHYDROXYACETÓN

Dihydroxyacetón je chemikália používaná v mnohých sprejových samoopaľovacích prípravkoch. Chemikália reaguje s odumretými vrstvami kože na vašom tele a je považovaná za bezpečnejšiu alternatívu k opaľovaniu. Hoci sa nevstrebáva do tela, môže sa počas aplikácie vdýchnuť a je nezdravý pre vás a vaše dieťa.

Starostlivosť o celé telo s BIO kozmetikou Bione

Pleťová a telová kozmetika vyrobená v 100% kvalite s láskou nie len k Vám, Vášmu dieťatku, ale i k zvieratám, a k prírode. Kozmetika Bione Cosmetics ponúka bio starostlivosť o všetky typy pleti i vlasov. U nás si každý príde na svoje. Bione dáva zelenú prírode.

 
3,30
bez DPH2,75 €
 
3,30
bez DPH2,75 €
 
3,90
bez DPH3,25 €

Zdroj:
https://www.womenscare.com/cosmetic-and-beauty-ingredients-to-avoid-while-pregnant/
https://www.drugs.com/pregnancy-categories.html
https://www.bioterra.sk/kozmetika-pre-tehotne/

Mohlo by vás zaujímať

Ako na bielenie zubov bezpečne?

Bielenie zubov je populárnym riešením v boji proti zafarbeniu zubov spôsobenému pitím kávy, jedením určitých potravín, fajčením a prirodzeným procesom starnutia. 

Zbavte sa vrások retinolom

Retinol poslené roky priťahuje obrovskú pozornosť výrobcov kozmetiky a starostlivosti o pleť. Ženy okolo 30 veku života si začínajú všímať prvé náznaky vrások a najdostupnejšou ...

Účinný tip na bolesť kĺbov a svalov

Bolesť ako taká všeobecne znižuje kvalitu nášho života. Keď nás bolia kĺby, svaly či kosti, môže to mať viacero príčin. Medzi tie najzákladnejšie patrí napríklad zmena stravovacích návykov ...

ODOBERAJTE AJ VY NÁŠ NEWSLETTER

Prihláste sa do nášho newsletteru a dozviete sa 
o aktuálnych zľavách a novinkách medzi prvými.

Ušetrite na poštovnom. 
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*

Ušetrite na poštovnom.
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*