Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Prečo používať telovú kozmetiku s prírodným zložením?

Kozmetické produkty vyrobené v 100% bio kvalite sú všeobecne lepšou voľbou v starostlivosti o našu pokožku, než naopak produkty syntetické. Pýtate sa, prečo je to tak? Hľadáte dôvody, prečo používať prírodné produkty starostlivosti o pleť? Prinášame vám 5 najzákladnejších dôvodov, prečo siahnuť po BIO telovej kozmetike s prírodným zložením.

1. Bio kozmetika je lepšia pre životné prostredie

Jednoducho povedané: prírodné produkty starostlivosti o pleť sú šetrnejšie k životnému prostrediu ako syntetické produkty starostlivosti o pleť. Dôvody sú mnohé.

Syntetické chemikálie majú v prvom rade potenciál škodiť zvieratám a rastlinám, s ktorými prichádzajú do kontaktu. Ak by syntetické chemikálie zo syntetického produktu prenikli do zeme, mohli by mať zlé následky na okolité ekosystémy.

Po druhé, procesy spojené s výrobou tradičných ne-bio produktov starostlivosti o pleť veľmi zaťažujú životné prostredie. Použitie určitých prísad (hliník, olovo atď.) si totiž vyžaduje ťažbu. Ťažba produkuje veľké množstvo znečistenia, čo v konečnom dôsledku zanecháva negatívnu uhlíkovú stopu na životnom prostredí. Prírodné produkty starostlivosti o pleť sa zriekajú používania takýchto zložiek, a preto nevyžadujú ťažbu. A keďže používajú iba prírodné zložky, nespôsobujú žiadnu škodu okolitým rastlinám a živočíchom.

2. Bio kozmetika je bezpečnejšia

V porovnaní so syntetickými produktmi starostlivosti o pleť sú prírodné produkty starostlivosti o pleť oveľa bezpečnejšie. Je to preto, že zložky obsiahnuté v prírodných produktoch sú oveľa bezpečnejšie ako zložky obsiahnuté v syntetických produktoch.

Predstavte si, že keď sa pleťová voda nanesie na pokožku, zložky v nej obsiahnuté pomaly klesnú do krvného obehu. Odtiaľ majú priamy vplyv na mnohé procesy v tele. Ak sú zložky prospešné, budú mať priaznivé účinky. Ak sú na druhej strane na škodu, budú mať nepriaznivé účinky na telo.

To znamená, že používaním prírodného produktu starostlivosti o pleť na rozdiel od syntetického sa v podstate vyhnete všetkým negatívnym účinkom na zdravie. Vďaka tomu sa budete cítiť lepšie a budete vyzerať lepšie.

3. Výroba BIO kozmetiky neškodí zvieratám

Možno vás šokuje, koľko výrobcov kozmetických produktov starostlivosti o pleť testuje svoje produkty na zvieratách. Veľa veľkých mien v tomto odvetví v tom pokračuje, čo je evidentná škoda pre zvieratá, na ktorých sa testuje.

Dobrou správou je, že výrobcovia prírodných produktov starostlivosti o pleť sa zriekajú testovania na zvieratách a nerobia nič, čím by ublížili iným živým bytostiam. V tomto zmysle je bio kozmetika etickejšia a empatickejšia oproti kozmetike bez označenia bio produkt.

Ak ste proti testovaniu na zvieratách a ste proti humánnemu zaobchádzaniu so zvieratami, najlepším spôsobom ako to podporiť je používať prírodné produkty starostlivosti o pleť. Zabránia vám prispievať k škodlivým a zlomyseľným praktikám.

4. BIO kozmetika je plná prospešných surovín pre našu pokožku

Najpálčivejším spôsobom, ako zdôrazniť rozdiely medzi syntetickými a prírodnými produktmi starostlivosti o pleť, je diskutovať o ich zložkách. Profily zložiek týchto dvoch typov produktov sú veľmi odlišné, až do tej miery, že sa ani nepodobajú, i keď sa vo všeobecnosti môže jednať o podobné produkty.

Keď sa pozriete na zloženie produktu, ktorý nie je v BIO kvalite (zloženie INCI na obale výrobku) ,uvidíte slová ako Triclosan, Glyceryl Stearate, Dye #4 a Petrolatum. Tieto zložky sa vyrábajú v laboratóriách a hoci sú schopné plniť svoju funkciu, môžu byť pre telo škodlivé.

Prírodné produkty sú na druhej strane naplnené známymi zložkami, ako je jojobový olej, arganový olej, jablková šťava, citrónová šťava, bambucké maslo, konopný olej, výťažok z makadamových orechov, ruží, aloe vera a tak ďalej a tak ďalej. Tieto zložky nielenže nie sú škodlivé pre telo, ale sú skutočne prospešné.

Je to spôsobené tým, že obsahujú vitamíny a zlúčeniny, ako je vitamín C, vitamín D, vitamín E, resveratrol, alfa-hydroxy kyselina a ďalšie, ktoré pomáhajú telu fungovať na optimálnej úrovni.

5. Bio produkty sú citlivejšie a jemnejšie pre našu pokožku

Jedným z najväčších problémov produktov starostlivosti o pleť, ktoré nie sú v bio kvalite je, že môžu zbytočne podráždiť a zhoršiť stav citlivej či alergickej pokožky. Niektoré zložky obsiahnuté v týchto produktoch môžu spôsobiť všetko od opuchu cez začervenanie až po svrbenie až po priamu alergickú reakciu. Z tohto dôvodu je lepšie sa im úplne vyhnúť. Niekedy totižto ani sami nevieme, že je aj naša pokožka citlivá.

Medzi zložky, na ktoré si treba dávať pozor, patria parabény, sulfáty, silikóny, petrochemické látky, syntetické farbivá, propylénglykol a triclosan. Je však dôležité poznamenať, že tento problém môžu spôsobiť aj niektoré iné syntetické chemikálie. To je dôvod, prečo je vo všeobecnosti lepší nápad zvoliť si prírodné produkty. Prírodné produkty neobsahujú dráždivé látky a namiesto toho, aby pokožke škodili, v skutočnosti jej prospievajú.

Starostlivosť o celé telo s BIO kozmetikou Bione

Pleťová a telová kozmetika vyrobená v 100% kvalite s láskou nie len k vám, zvieratám, ale najmä k prírode. Kozmetika Bione Cosmetics ponúka bio starostlivosť o všetky typy pleti i vlasov. U nás si každý príde na svoje. Bione dáva zelenú prírode.

Zdroj: https://squirrelsnutbutter.com/blogs/lube-news/top-6-reasons-to-use-natural-skin-care-products

Mohlo by vás zaujímať

Ako na bielenie zubov bezpečne?

Bielenie zubov je populárnym riešením v boji proti zafarbeniu zubov spôsobenému pitím kávy, jedením určitých potravín, fajčením a prirodzeným procesom starnutia. 

Zbavte sa vrások retinolom

Retinol poslené roky priťahuje obrovskú pozornosť výrobcov kozmetiky a starostlivosti o pleť. Ženy okolo 30 veku života si začínajú všímať prvé náznaky vrások a najdostupnejšou ...

Účinný tip na bolesť kĺbov a svalov

Bolesť ako taká všeobecne znižuje kvalitu nášho života. Keď nás bolia kĺby, svaly či kosti, môže to mať viacero príčin. Medzi tie najzákladnejšie patrí napríklad zmena stravovacích návykov ...

ODOBERAJTE AJ VY NÁŠ NEWSLETTER

Prihláste sa do nášho newsletteru a dozviete sa 
o aktuálnych zľavách a novinkách medzi prvými.

Ušetrite na poštovnom. 
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*

Ušetrite na poštovnom.
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*