Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Starostlivosť o farbené vlasy

Je všeobecne známe, že farbenie nie je pre naše vlasy to najlepšie riešenie, pretože pri pravidelnom farbení naše vlásky postupne strácajú svoj prirodzený lesk, ostávajú matné a suché, tým pádom náchylnejšie na poškodenie. Ak ste sa aj vy predsa len rozhodli vlasy si pravidelne farbiť a bojíte sa straty dobrej kvality vašich vláskov, nevešajte hlavu. 

Jediné, čo musíte urobiť, je venovať svojim vlasom zvýšenú starostlivosť pred a po farbení, aby boli hydratované a žiarivé. Tu je niekoľko tipov, ktoré vám môžu pomôcť pri starostlivosti o vaše farbené vlasy:

V tomto článku získate jednoduché tipy na starostlivosť o vlasy, aby ste si udržali svoje vlasy zdravé a chránené. Pokračujte v čítaní a dozviete sa viac!

1. Počkajte tri dni, kým si umyjete čerstvo zafarbené vlasy

Po farbení si vlasy neumývajte aspoň 72 hodín, inak sa farba ľahko zmyje.

2. Vyhnite sa vysokým teplotám

Skúste sa rozhodnúť pre studené alebo vlažné sprchy, pretože horúca voda môže poškodiť farbené vlasy, ktoré môžu veľmi rýchlo vyblednúť. To platí aj pre nástroje na tepelný styling, ako sú kulmy, žehličky na vlasy a fény.

3. Použite špeciálny šampón na ochranu farby

Typ šampónu, ktorý používate, hrá hlavnú úlohu v tom, aby farba vlasov nestratila svoju žiarivosť. Keď si umývate vlasy, použite špeciálne vyvinutý šampón pre farbené vlasy. Chráni vaše vlasy a vyrovnáva ich prirodzené pH. Vyhnite sa šampónom s drsnými prísadami, ako sú sulfáty, ropné produkty, SLS, SLES, parabény, silikóny a alkohol. Zbavia vlasy farby a vlhkosti.

Bione odporúča

Špeciálne vytvorená starostlivosť o vaše farbené vlasy v 100% bio kvalite od Bione Cosmetics

4. Na vyhladenie a dodanie lesku farbeným vlasom používajte pravidelne kondicionér

Pri každom šampónovaní farbených vlasov musíte použiť kondicionér. Uistite sa, že kondicionér je tiež farebne bezpečný. Tieto kondicionéry vytvárajú ochrannú bariéru na prameňoch vlasov. Vaše vlasy tak zanecháva jemné, zdravé a lesklé.

6. Pestrá plnohodnotná strava spraví veľa

To, čo jete, má všetko spoločné so zdravím vašich vlasov a tým, ako vyzerajú. Živiny zo zdravej stravy poskytujú energiu, ktorá podporuje rast a lesk vlasov. Potraviny bohaté na železo a bielkoviny vyživujú pokožku hlavy a vlasy tým, že vytvárajú silný keratín, proteín, ktorý posilňuje vaše vlasy, zlepšuje ich štruktúru a stimuluje rast vlasov. Aby vaše farbené vlasy vyzerali čo najlepšie, konzumujte chudé mäso, ryby, nízkotučné syry, vaječné bielky, špenát a sóju. Medzi jedlami si doprajte ovocie, orechy, zeleninu a obilniny.

7. Vyhnite sa chlóru na farbených vlasoch

Chlór v bazénoch môže odfarbiť vlasy a oslabiť ich. To je dôvod, prečo je dôležité prijať preventívne opatrenia predtým, ako sa ponoríte. Na začiatok vždy noste kúpaciu čiapku, ktorá zabráni kontaktu vody s vašimi vlasmi. Pre dodatočnú ochranu naneste bezoplachový kondicionér alebo kokosový olej, ktorý vytvorí bariéru medzi chlórovou vodou a vašimi vlasmi. Ak trávite veľa času v bazéne, namočte si farbené vlasy a predtým, ako pôjdete do bazéna, naneste ochranný bezoplachový kondicionér. Chlór sa hromadí vo vlasoch a spôsobuje, že ich farba, najmä svetlejšie farby, sa posunie do neatraktívneho zeleného odtieňa.

BC BIO Kokosový olej prírodný-rastlinný 100%

BIO Kokosový olej je 100 % čistý prírodný rastlinný produkt.

6,50 €
5,88
bez DPH4,90 €

BC BIO Keratin +Kofeín Bezoplachový kondicionér sprej 260ml

Unikátna a intenzívna regenerácia pre všetky typy vlasov.

 
4,20
bez DPH3,50 €

Zdroj:
https://www.stylecraze.com/articles/tips-to-take-care-of-your-coloured-hair/
https://swirlster.ndtv.com/beauty/7-ways-to-take-care-of-coloured-hair-and-keep-it-radiant-1866759

Mohlo by vás zaujímať

Ako na bielenie zubov bezpečne?

Bielenie zubov je populárnym riešením v boji proti zafarbeniu zubov spôsobenému pitím kávy, jedením určitých potravín, fajčením a prirodzeným procesom starnutia. 

Zbavte sa vrások retinolom

Retinol poslené roky priťahuje obrovskú pozornosť výrobcov kozmetiky a starostlivosti o pleť. Ženy okolo 30 veku života si začínajú všímať prvé náznaky vrások a najdostupnejšou ...

Účinný tip na bolesť kĺbov a svalov

Bolesť ako taká všeobecne znižuje kvalitu nášho života. Keď nás bolia kĺby, svaly či kosti, môže to mať viacero príčin. Medzi tie najzákladnejšie patrí napríklad zmena stravovacích návykov ...

ODOBERAJTE AJ VY NÁŠ NEWSLETTER

Prihláste sa do nášho newsletteru a dozviete sa 
o aktuálnych zľavách a novinkách medzi prvými.

Ušetrite na poštovnom. 
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*

Ušetrite na poštovnom.
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*