Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Mastná pleť a akné v tehotenstve

Tehotenstvo a obdobie, na ktoré sa väčšina žien teší a pripravuje na novú a zodpovednú etapu svojho života prináša mnoho úskalí. Naše telo, hormóny, vlasy, pokožka sú vystavené niekoľko mesiacov novým zmenám a nárokom.

Dokonalá pleť počas tehotenstva?

Môže mať žena akné v tehotenstve? Určite áno!

Zhoršená pleť počas gravidity a výskyt tehotenského akné je spájaná v hormonálnymi zmenami počas gravidity. Netreba sa báť, je to bežný jav, ktorý postihuje takmer polovicu tehotných žien. V niektorých prípadoch sa môže vyvinúť až ťažké akné, ktoré časom odznie keď sa hladina hormónov ustáli.

Je ťažké predpovedať u koho sa vyvinie tehotenské akné. Máte však vyššie riziko, ak máte v anamnéze akné alebo ak máte akné na začiatku menštruačného cyklu. Ak nemáte akné počas prvého trimestra, je nepravdepodobné, že by ste mali v druhom alebo treťom trimestri vyrážky, ktoré nie sú bežné. Vo všeobecnosti by ste sa mali vyhýbať akýmkoľvek liekom, ktoré môžu poškodiť vaše dieťa alebo byť teratogénne na plod. Tehotenské akné netreba podceňovať, nakoľko môžu znepríjemňovať psychický stav budúcej matky a tým aj samotné dieťa. Určite kontaktujte vášho kožného lekára.

Primárna prevencia tehotenského akné

Ponúkamé vám záklaný prehlľad prevencie pred akné v tehotenstve. Dá sa povedať, že tieto zásady platia paušálne pre každého s problémom akné. Najdôležitejšie je nedotýkať sa aknóznej pleti a vyhnúť sa vytláčaniu pupienkov. Ak máte upchaté póry navštívte profesionálny kozmetický salón. Vlastným vytláčaním si môžete spôsobiť trvalé jazvy po akné.

  • Pri umývaní používajte jemný čistiaci prostriedok na pokožku bez obsahu oleja, alkoholu a bez abrazívneho účinku.
  • Na jemné umytie tváre použite vatový tampón alebo handričku (zakaždým však vymeňte a použite čistú handričku alebo podložku).
  • Po umytí pokožku opláchnite vlažnou vodou. Potom jemne osušte a naneste hydratačný krém.
  • Vyhnite sa nadmernému čisteniu. Môže nadmerne stimulovať mazové žľazy pokožky. Čím sa môže spustiť samotná tvorba akné ako autoobrana tela pred vysúšaním.
  • Často si vymieňajte obliečky na vankúše.
  • Nedotýkajte sa tváre, pretože na prstoch a pod nechtami sa vyskytujú rôzne kmene baktérií.
  • Venujte sa pohybu na čerstvom vzduchu, dýchajte z hlboka.
  • Majte vyváženú stravu, vhodnú pre gravidné ženy, ktorá je zastúpená všetkými potrebnými živinami a minerálnymi látkami.

Mohlo by vás zaujímať

Ako na bielenie zubov bezpečne?

Bielenie zubov je populárnym riešením v boji proti zafarbeniu zubov spôsobenému pitím kávy, jedením určitých potravín, fajčením a prirodzeným procesom starnutia. 

Zbavte sa vrások retinolom

Retinol poslené roky priťahuje obrovskú pozornosť výrobcov kozmetiky a starostlivosti o pleť. Ženy okolo 30 veku života si začínajú všímať prvé náznaky vrások a najdostupnejšou ...

Účinný tip na bolesť kĺbov a svalov

Bolesť ako taká všeobecne znižuje kvalitu nášho života. Keď nás bolia kĺby, svaly či kosti, môže to mať viacero príčin. Medzi tie najzákladnejšie patrí napríklad zmena stravovacích návykov ...

ODOBERAJTE AJ VY NÁŠ NEWSLETTER

Prihláste sa do nášho newsletteru a dozviete sa 
o aktuálnych zľavách a novinkách medzi prvými.

Ušetrite na poštovnom. 
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*

Ušetrite na poštovnom.
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*