Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Liečivý rakytník pre vašu pokožku

Využite neuveriteľné výhody rakytníka na vašu pokožku. Historické záznamy o liečebnom použití rakytníka siahajú mnoho storočí do minulosti. Spomína sa nielen v starovekých tibetských textoch, ale aj v starovekej gréckej mytológii, ako aj v indickej Materia Medica a skorých čínskych formulároch.

Rakytník rešetliakový, jeho účinné látky v bobuľách a nutričný profil

Táto malá oranžová bobuľa obsahuje poriadnu nádielku z hľadiska obsahu živín a milujú ju všetky typy pleti od mastnej po suchú. Svojej úžasnej oranžovej farbe vďačí rakytník vysokému podielu karotenoidov s antioxidačnou aktivitou. Bobule rakytníka obsahujú takmer najvyššíí podiel vitamínu C zo všetkých dostupných jedlých plodov ovocia, zeleniny či bylín. V skutočnosti sú jeho koncentrácie vitamínu C 12-krát vyššie ako v pomaranči.
Výrazný je aj podiel vitamínov skupiny B - B1, B2, B6, B3 (nikotinamid, vitamín PP), K, C, A a E, kyselinu listovú, rad silných antioxidantov a minerálov. Šťava vyrobená z týchto plodov je sladká a lahodná a pomôže uzdraviť vaše telo zvnútra.

V skutočnosti ide o malé bobule pestované na kríkoch, ktoré sa nachádzajú v pobrežných a horských oblastiach Ázie a Európy. Pestovanie rakytníka stalo obúbené aj na záhradách Slovákov. V potravinárskom i farmaceutickom priemysle sa používa lisovaný olej z dužiny alebo z celých plodov. Obidve varianty olejov ponúkajú celý rad fantastických výhod pre pokožku. Rakytník rešetliakový má vynikajúce protizápalové vlastnosti na zníženie vnútorného zápalu a jeho silný súbor antioxidantov a živín pomôže znížiť riziko ochorenia bojom proti voľným radikálom.

Vhodnosť použitia extraktov z rakytníka

Olej zo semien rakytníka obsahuje omega-3, omega-6, omega-7 mastné kyseliny v takmer dokonalom pomere spolu s omega-9 a je vhodnejší pre suchú a zrelú pleť. Olej z rakytníka má vynikajúce účinky pri reparačných funkciách pokožky, a taktiež pri regenerácií, vďaka čomu je tento olej ideálny pre problematickú a aknóznu pleť. Rýchlo sa vstrebáva a pomôže zmierniť zápal a znížiť začervenanie. 

Základné vlastnosti rakytníka v kozmetike:
Antibakteriálne - antimykotikum - protizápalové účinky

  • Hojenie akné
    Akné je výsledkom zápalu v pokožke a pretože jedným z najznámejších účinkov rakytníka je jeho schopnosť drasticky znížiť zápal, môžete si byť istí, že ste na dobrej ceste k čistej pleti svojich snov, keď ho začnete aplikovať lokálne. Účinné látky v rakytníku pomáhajú regulovať mazové žľazy, aby prestali vytvárať nadmerné množstvo kožného mazu. Čo si možno neuvedomujete, je, že konvenčné produkty, ktoré vysušujú vašu pokožku, v skutočnosti zvyšujú riziko vzniku vyrážok. Vysušovanie pokožky má dva negatívne účinky. Prvým je, že vytvára zlé prostredie pre vaše zdravé kožné baktérie, čo vedie k nevyváženému kožnému mikrobiómu. Po druhé, vysychanie pokožky podnecuje vašu pokožku, aby sa snažila kompenzovať nedostatok mastnoty často vytváraním väčšieho množstva mazu, čo potom môže spôsobiť vyrážky. . . a tak kolobeh pokračuje neustále dookola.
  • Prispieva k redukcii vrások, pigmentových škvŕn a k rozjasneniu pokožky
    Vďaka svojej schopnosti znižovať zápaly v pokožke, zvyšuje tvorbu kolagénu pre plnú a pevnejšiu pokožku má a tiež rozjasňovaciu schopnosť vďaka vitamínu C. Prínosy kolagénu proti starnutiu pleti sú nekonečné, od výplne pleti až po zabránie ochabnutia či vyhladenie jemných linií a vrások.

Pleťová a telová kozmetika Bione s rakytníkom

ODOBERAJTE AJ VY NÁŠ NEWSLETTER

Prihláste sa do nášho newsletteru a dozviete sa 
o aktuálnych zľavách a novinkách medzi prvými.

Ušetrite na poštovnom. 
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*

Ušetrite na poštovnom.
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*