Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Ako správne umývať vlasy?

Vlasy sú považované za korunu krásy, pokiaľ sa o ne správne nestaráme, nie sú zdravé a ani príťažlivé. Hoci si umývame vlasy celý život, je dosť možné, že si ich stále umývame zle. Dôležitým faktom je, že zdravie našich vlasov závisí od zdravia a správnej starostlivosti o vlasovú pokožku, t.j. od miesta, odkiaľ vlásky vyrastajú. Najdôležitejšia je starostlivosť práve o vlasovú pokožku, až potom o lesk, objem či lámavosť vlasov. Vlásky nám totiž bez správneho základu neporastú. Správnym umývaním vlasov a vlasovej pokožky sa dá zamedziť dokonca aj vzniku lupín. Bohužiaľ, veľa z nás sa pri starostlivosti o vlasy dopúšťa chýb, ktoré perfektnému výsledku stoja v ceste.  Ako sa teda správne starať o vlasy?


Umývanie vlasov nie je žiadna veda!

Naučte sa aj vy, ako dopriať vlasom to najlepšie počas starostlivosti o ne. Umývanie vlasov patrí medzi najzákladnejšie súčasti ľudskej hygieny a je to pre nás už taká bežná a rutinná činnosť, že sa nad ňou ani nezamýšľame. Veď na tom nie je nič zložité. A máte pravdu, ale dalo by sa umývať si vlasy lepšie, keď by ste vedeli ako. Podstatou je to, aby sa čo najviac udržala kvalita vlasov, aby sa nepoškodzovali a aby ste pre ne robili to najlepšie, čo potrebujú. Niektoré pravidlá sú všeobecné, niektoré celkom konkrétne.

To, čo vyhovuje vašej kamarátke, predsa nemusí "sedieť" vám.

8 tipov pre správne umývanie vlasov

"Používanie nesprávneho šampónu alebo kondicionéra vlasy neničí, ale vaše vlasy nebudú také poddajné, ako by mali byť a to môže viesť k ich ničeniu. Čím poddajnejšie sú vaše vlasy, tým menej "stylingových" úprav potrebujú."(Anabel Kingsley)

1. Vlasy rozčešte

Pred tým, ako si vlasy namočíte si ich dôkladne rozčešte od korienkov až po končeky. Rozčesávajte jemne, aby sa vlásky zbytočne nepoškodzovali. Rozčesaním odstránite zvyšky stylingových prostriedkov z vlasov a pripravíte ich na ďalšiu starostlivosť.

2. Najprv vlasy namočte

Pred samotným umývaním si vlasy navlhčite, najlepšie vlažnou vodou. Voda príliš horúca je nám síce príjemná, avšak naším vláskom ubližuje.

3. Správne množstvo šampónu

Pre správne umytie vláskov so šampónmi od Bione stačí naniesť menšie množstvo v porovnaní s bežnými šampónmi. Je to z dôvodu, že šampóny Bione sú koncentráty, a teda sú svojím účinným zložením koncentrovanejšie a preto ich na rovnaký efekt stačí menšie množstvo. Na stredne dlhé vlásky odporúčame množstvo o veľkosti menšieho lieskového oriešku. Množstvo šampónu prispôsobte hustote a dĺžke vašich vláskov tak, aby bol šampón rovnomerne použitý na celú vlasovú pokožku a aby sa dal jednoducho celý dôkladne vymyť. Množstvo šampónu prispôsobte taktiež frekvencii ich umývania. Čím častejšie si umývate vlasy, tým menej šampónu skúste používať.

4. Nanesenie šampónu do vlasov

Najčastejším spôsobom, ako naniesť šampón na vlasy, je dať si ho do dlane a potom ho naniesť na jedno miesto na hlave a začať peniť. Avšak pri tomto spôsobe nanášania šampónu šampón nie je rovnomerne rozmiestnený po celej hlave.
Bione odporúča druhý spôsob, skúste na viac miest na hlave dať veľmi malé množstvo šampónu a potom ho pekne vmasírovávať do vlasov. Šampón vám tak začne peniť na viacerých miestach a je ľahšie ho dostať naozaj všade .Šampón by ste mali naniesť, ako ku korienkom, tak po celej dĺžke vlasov a vmasírovať ho do vlasov a do pokožky by ste mali pomocou brušká prstov, nie nechtov, ktorými by ste mohli pokožku poškodiť.
Šampón dokonale opláchnite z vlasov pomocou čistej vody, najlepšie vlažnej. Je veľmi dôležité, aby ste šampón opláchli úplne. Vlasy si počas oplachovania stláčajte. S oplachovaním ste hotoví vo chvíli, kedy sú vaše vlasy už bez šampónu a doslova „vŕzgajú“ čistotou.

5. Počet umytí

Odporúčaný počet umytí sú 2. pri prvom umytí vláskov šampónov sa zbavujú nečistôt, zvyškov stylistických produktov ako sú lak, gél a iné. Pri druhom umytí začne samotný šampón na vlásky pôsobiť podľa jeho určenia - či už je to šampón ma lupiny, mastné vlasy, na objem, proti vypadávaniu a iné. Je to spôsobené tým, že po prvom umytí sú vlásky už čisté, zbytočný maz odstránený a šampón s jeho účinnými látkami sa tak môže jednoducho dostať do vláskov i do samotných korienkov.

6. Správne vymytie šampónu

Aby sme si boli naozaj istí, že vlasy sú zbavené zvyškov šampónu, mali by sme ich vymývať cca 2-3 minúty, podobne dlho by sme mali vlasy aj šampónovať. Keď je vlas umytý, je na dotyk trochu drsnejší. Po druhom vymytí šampónu opláchnite vlasy i pokožku hlavy studenou vodou, čo vám prinesie pocit sviežosti a stimuluje cirkuláciu krvi v pokožke hlavy.


7. Nezabudni kondicionér

Oplachový či bezoplachový, to je tvoja voľba. Kondicionér sa odporúča používať pri každom umývaní vláskov na konci po druhej aplikácií šampónu. Kondicionér zoceľuje končeky, vyživuje ich, dodáva lesk a pomáha s lepšou rozčesateľnosťou našich vláskov bez elektrizujúceho efektu. Kondicionér neaplikuj na korienky vlasov, mohli by byť rýchlo mastné. Kondicionér aplikuj na spodnú polovicu vlasov a jemne vmasíruj. V prípade oplachového kondicionéru aplikuj 2-3 minútka a dôkladne umy. V prípade kondicionéru bezoplachového na vlasy usušené uterákom aplikuj kondicionér a ďalej upravuj bežným spôsobom.
Zbytočne nekombinujte mnoho prípravkov naraz, vlasy to skôr zaťažuje.

8. Správne sušenie

Poslednou fázou je vysušenie vlasov. Použite uterák a vodu z vlasov iba vytlačte a vyžmýkajte. Rozhodne vlasy nedrhnite a nebuďte k nim hrubí, mohlo by to viesť k ich väčšej lámavosti. Tiež sa neodporúča chodiť spať s mokrou hlavou, pretože to by vám mohlo spôsobiť pokojne migrény či problémy s krčnou chrbticou (a vlasy sa pritom ničia).

Rýchle pravidlá pre krásne a zdravé vlasy

Mokré vlasy nedrhnite uterákom. Iba ich do neho zabaľte.
Vlasy nechajte prirodzene uschnúť. Vysoké teploty vlasy poškodzujú.
Vlasy rozčesávajte, keď sú suché.
Mokré vlasy sú zraniteľné a ľahšie sa lámu.
Na rozčesávanie použite hrebeň s riedko osadenými a širokými zubami.
Nikdy nechoďte spať s mokrými vlasmi.

Používam vlasovú kefu správne?

Nesprávnym používaním vlasovej kefy môžeme pri česaní našim vláskom viac uškodiť, ako pomôcť. Je to pre to, že nepravidelné tvary, ihličky, na vlasovej kefe pri prudkom pohybe v smere česania, aký je zobrazený na prvom obrázku, vlasy lámu, ničia. Vlásky sa tam zasekávajú, rozčesávanie je bolestivejšie pre nás, no i pre naše vlasové korienky. Preto je dôležité dbať na správne rozčesávanie, aby naša starostlivosť o vlásky mala vytúžené výsledky a aby sme im zbytočne neškodili. 
Pre menej násilné a ľahšie rozčesávanie vlasov nezabudnite siahnuť i po oplachovom alebo bezoplachovom bio kondicionéri. 
Za krásne, zdravé a žiarivé vlasy s prírodou, s Bione.

Bione odporúča

Pre každodennú starostlivosť o vaše vlasy odporúčame Bione vlasovú kozmetiku bez parabénov a silikónov dostupnú v širokom sortimente, pre každý typ vlasov. Vlasové šampóny v bio kvalite bez sulfátov od Bione boli navrhnuté pre každodenné používanie na vlasy suché, mastné, s lupinami, bez objemu i na vlasy vypadávajúce.

 
4,00
bez DPH3,33 €

Zdroje:
https://www.dobrenoviny.sk/c/69794/experti-tvrdia-cely-cas-ste-si-umyvali-vlasy-zle-takto-je-to-spravne
https://dran.webnoviny.sk/tu-je-9-tipov-ako-si-spravne-umyvat-vlasy/
https://www.alza.sk/beauty/ako-si-spravne-umyvat-vlasy
Foto:
www.hitjezdravozit.sk

Mohlo by vás zaujímať

Ako na bielenie zubov bezpečne?

Bielenie zubov je populárnym riešením v boji proti zafarbeniu zubov spôsobenému pitím kávy, jedením určitých potravín, fajčením a prirodzeným procesom starnutia. 

Zbavte sa vrások retinolom

Retinol poslené roky priťahuje obrovskú pozornosť výrobcov kozmetiky a starostlivosti o pleť. Ženy okolo 30 veku života si začínajú všímať prvé náznaky vrások a najdostupnejšou ...

Účinný tip na bolesť kĺbov a svalov

Bolesť ako taká všeobecne znižuje kvalitu nášho života. Keď nás bolia kĺby, svaly či kosti, môže to mať viacero príčin. Medzi tie najzákladnejšie patrí napríklad zmena stravovacích návykov ...

ODOBERAJTE AJ VY NÁŠ NEWSLETTER

Prihláste sa do nášho newsletteru a dozviete sa 
o aktuálnych zľavách a novinkách medzi prvými.

Ušetrite na poštovnom. 
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*

Ušetrite na poštovnom.
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*