Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Ako na intímnu starostlivosť pre ženy s prírodnou kozmetikou?

Vaginálne sliznice sú veľmi citlivé a preto je dôležité, aby ste tútojemnú pojožku starostlivo ošetrovali. Používanie prírodných prostriedkov pre starostlivosť o vaginálnu pokožku je jedným z najlepších spôsobov, ako zabezpečiť, aby bola vaša pokožka zdravá a hydratovaná. Prírodná kozmetika je obzvlášť dôležitá pre ženy, pretože môže pomôcť ochrániť pokožku pred vonkajšími vplyvmi, ako sú chemikálie a alergény, ktoré sa môžu nachádzať v bežných kozmetických výrobkoch

Používanie prírodných prostriedkov pri starostlivosti o vaginálnu pokožku môže mať veľa výhod. Napríklad, prírodné produkty sú často hypoalergénne, čo znamená, že sú menej pravdepodobné, že spôsobia alergickú reakciu. Vaginálna pokožka je veľmi citlivá, a preto je dôležité, aby ste vyberali produkty, ktoré sú najmenej agresívne. Prírodné produkty sú tiež často obohatené o rôzne vitamíny, minerály a rastlinné extrakty, ktoré pomáhajú obnovovať hydratáciu a omladiť pokožku.

Ako na intímnu starostlivosť pre ženy s prírodnou kozmetikou?

Existuje veľa účinných látok a bylín, ktoré môžete hľadať pri starostlivosti o intimné partie pre ženy. Jednou z najobľúbenejších látok je aloe vera, ktorá je bohatá na vitamíny a antioxidanty a má schopnosť hydratovať, upokojovať a zjemňovať pokožku. Ďalšou obľúbenou látkou je jojobový olej, ktorý je bohatý na vitamín E a pomáha chrániť pred vonkajšími škodlivými vplyvmi. Iné obľúbené látky sú olej z borákového orieška, ktorý je bohatý na antioxidanty a pomáha hydratovať a obnovovať pružnosť pokožky, a mandľový olej, ktorý je bohatý na vitamín E a pomáha pri hydratácii a zmierňuje podráždenie.

Prírodná kozmetika na imtímnu hygienu s obsahom kyseliny mliečnej

Kyselina mliečna je veľmi efektívna látka, ktorá sa často používa v kozmetike na starostlivosť o intimné partie. Táto látka má schopnosť znižovať zápaly, upokojovať podráždenú pokožku a hydratovať. Má tiež antibakteriálne účinky a môže pomôcť bojovať proti infekciám, ako je napríklad kvasinková infekcia. Kyselina mliečna je tiež veľmi účinná pri boji proti vráskam a redukcii pigmentácie. Môže tiež pomôcť zlepšiť stav pokožky tým, že ju zjemní a zvlhčí. Ak máte veľmi citlivú pokožku, mali by ste sa poradiť so svojím lekárom alebo lekárnikom.

Prírodná kozmetika BIONE na intímnu starostlivosť:

  • umývací gel Bione pri intimnú hygienu s granátovým jablkom + kyselina mliečna
  • umývací gel Bione pri intimnú hygienu s cannabisom + kyselina mliečna
  • umývací gel Bione pri intimnú hygienu so srvátkou + kyselina mliečna
  • Cannabis intimná pena

Najjednoduchšie zásady pri starostlivosti o intímne partie

Pravidelné kúpanie alebo sprchovanie
Túto sekciu nechávame bez komentára, nakoľko pravidelná hygiena a umývanie komentár nepotrebuje.

Zvýšená hygiena v období menštruácie

Najviac dráždivé trvanie pre ženu je počas menštruácie. Každá žena sa chce v tom čase v mesiaci cítiť čisto, pohodlne a bez zápachu. Preto si musíte často meniť hygienické vložky, tampóny a nohavičky, aby ste sa cítili pohodlne. Ak používate menštruačné kalíšky, nezabudnite ich pred a po použití sterilizovať.

Na imtimné partie nepoúživajte mydlo, ktoré môže odmasiť povrch slizníc

Mydlo má vyššie pH ako vaginálna pokožka, ktorá je veľmi citlivá. Vždy dbajte na vyváženie pH, aby ste predišli suchosti a nebodaj bolestivosti vagíny.

Na umývanie používajte iba čistiace gély bez parabénov a konzervantov či iných chemických prímesí

Syntetické látky a adjuvanty pridávané do kozmetik na ošetrenie tela spôsobujú, že imntímne partie sú náchylnejšie na infekciu. Prirodzene sa vyskytujúce chemikálie ako kyselina mliečna však pomáhajú udržiavať rovnováhu pH a pomáhajú obnoviť hladkosť vaginálnej oblasti. Prírodný esenciálny olej, ako je olej z čajovníka, udržuje vaše vaginálne zdravie hladké a mäkké.

Vyberajte si správne oblečenie

Je lepšie používať voľné a bavlnené tkaniny, ktoré umožňujú prúdenie vzduchu. Priliehavé oblečenie vytvára v tele vlhké a teplé prostredie, ktoré vedie k plesňovej infekcii. Nezabudnite si vymeniť oblečenie a spodnú bielizeň po športovaní, pretože sa aj imtimné partie môžu po športe alebo fyzickej aktivite spotiť.

Buďte opatrní pri používaní verejných toaliet

Bez ohľadu na rôzne okolnosti, možno budete musieť občas použiť verejné toalety. Máte vyššie riziko nákazy, ak často používate verejné toalety. Preto by ste pri ich používaní mali byť vždy opatrní. Pre ženy sú k dispozícii malé a prenosné dezinfekčné prostriedky, ktoré môžu používať na verejných toaletách, aby sa vyhli infekciám.

Intímna starostlivosť pre ženy

Tekuté mydlá na imtímnu hygienu sú elegantné a účinné prostriedky každodennej starostlivosti o intímne partie každej modernej ženy. Pôsobí ako prevencia vzniku rôznych nežiadúcich vaginálnych infekcií. Tieto gély sú ojedinelé svojím veľmi nízkym pH v dôsledku vysokého obsahu kyseliny mliečnej. Pri používaní bežných tekutých mydiel alebo zvlášť pri úplne nežiaducom použití bežného mydla, ktoré je vždy alkalické , dochádza k neutralizácii kyslého vaginálneho prostredia a k možnosti vzniku dlhotrvajúcich infekcií.

Použitie gélov na intímnu hygienu: 

Malé množstvo gélu na intímnu hygienu rozotrite po pokožke intímnych partií a celého tela, dôkladne opláchnite. Gél je určený na každodenné používanie.

 
skladom
4,20
Kúpiť
bez DPH3,50 €
 
vypredané
4,20
Kúpiť
bez DPH3,50 €
4,50 €
skladom
4,20
Kúpiť
bez DPH3,50 €

Mohlo by vás zaujímať

Ako na bielenie zubov bezpečne?

Bielenie zubov je populárnym riešením v boji proti zafarbeniu zubov spôsobenému pitím kávy, jedením určitých potravín, fajčením a prirodzeným procesom starnutia. 

Zbavte sa vrások retinolom

Retinol poslené roky priťahuje obrovskú pozornosť výrobcov kozmetiky a starostlivosti o pleť. Ženy okolo 30 veku života si začínajú všímať prvé náznaky vrások a najdostupnejšou ...

Účinný tip na bolesť kĺbov a svalov

Bolesť ako taká všeobecne znižuje kvalitu nášho života. Keď nás bolia kĺby, svaly či kosti, môže to mať viacero príčin. Medzi tie najzákladnejšie patrí napríklad zmena stravovacích návykov ...

ODOBERAJTE AJ VY NÁŠ NEWSLETTER

Prihláste sa do nášho newsletteru a dozviete sa 
o aktuálnych zľavách a novinkách medzi prvými.

Ušetrite na poštovnom. 
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*

Ušetrite na poštovnom.
Poštovné a balné ZDARMA pri objednaní nad 40 €*